portreler

şimdilik “rüyalar ve köpekler” başlığı altında toplamaya başladığım rüyalarımı yazmaya başlamadan önce, bu rüyaların ilk dinleyicisi olan babaannemi anlatmıştım size.
hayatıma değen ve bende iz bırakan insanlardan bahsetme fikri o yazıyla uyandı bende. daha uygun bir ad bulana kadar “çevremdekiler” etiketi altında toplayacağım bu yazı grubunda bahsedeceğim kişileri akraba ve arkadaş çevremden seçeceğim.
bu başlık altında yazacağım kişilerin iyi yada kötü yönlerinden ziyade, ortak hatıralarımızın tuhaf, gülünç yada ilginç, bir başka deyişle sıradışı olanlarından bahsedeceğim. dolayısiyle, sadece burada anlatacaklarımdan yola çıkarak o kişiyle ilgili bir karakter tahlili yapmaya kalkmak yada gönül koymak, yazdıklarımı fazlaca ciddiye almak olur.
yolum kesişmediği halde tanıdığım, olumlu yada olumsuz yönde etkilendiğim ve bahsetmeye değer bulduğum başka insanlar var bir de. yazarlar, oyuncular, şarkıcılar, bilim adamları, siyasetçiler… kısaca tanınmış şahsiyetler. bu kişiler hakkında yazacaklarımı ise adına henüz karar vermediğim başka bir başlık altında toplayacağım.
kimi, hangi sırayla yazacağıma dair kafamda bir plan yok. bahsedeceğim kişilerin seçiminde bazen ölüm haberleri, bazen başka bir havadis, gittiğim bir konser, izlediğim bir film, okuduğum bir kitap yada şu an aklıma bile gelmeyen bambaşka bir vesile etkili olacak.
ne sayfalar dolusu yazmaya ve her yönüyle ele almaya çalışacağım, ne de objektif olmaya. en çok öne çıkan yada beni en çok etkileyen yönlerini, kişilik haklarını ihlal etmeyen bir dille yazmaya gayret edeceğim sadece. memnun etmeye çalışacağım tek kişi var; o da benim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

teyzelerim

uzay merakım

dayımı kaybettik