oylamaya mutlaka katılın

İki önceki yazıda, 27 Nisan 2007'de DYP ve lideri Ağar ile ANAP'a gönderdiğimi söylediğim e-posta. Yerine ulaştı fakat amacına ulaşmadı ne yazık ki. Her iki lider de, partileri de oylamaya katılmadı. ANAP'tan şu an adını hatırlamadığım bir tek milletvekili katılmıştı oylamaya. Sonradan Ak Parti'den bir dönem milletvekilliği yaptı. E-postanın tam metni aşağıda.
*/*
Siyasi sorunların demokratik mekanizmalar içinde ve siyasi aktörler eliyle çözülmesi gerektiğine inanıyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminin siyasetin çözmesi (daha doğrusu karar vermesi) gereken bir konu olmaktan çıkıp "adli bir vaka" halinde mahkemeye taşınması bu bakımdan yanlış olacaktır.
Özellikle Sami Selçuk'un Star Gazetesi'ndeki yorumlarını okuduktan sonra, oylamaya başlanabilmesi için Meclis'te 367 kişinin hazır bulunmasının hiç de şart olmadığına iyice kanaat getirmiş bir seçmen ve vatandaş olarak, bu noktada partinize ve milletvekillerinize önemli bir görev düştüğünü düşünüyorum.
Siyasetin ve demokrasinin bu olgunluk sınavında lütfen TBMM'deki oylamalara katılınız. Oyun rengi hiç mühim değil, kabul yada red oyu veriniz. Ama mutlaka katılınız.
TBMM kararlarının yargı denetimine açık hale gelmesi de, siyasetin ve siyasetçinin ülke sorunlarının çözümünde aciz bir görüntü vermesi de hiç hoş olmayacaktır. Çünkü parlamentolar krizlerin yaratıldığı değil, çözüldüğü yer olmalıdır. TBMM `nin nihai ve bağlayıcı kararlar veren bir merci olmaktan çıkması siyaset kurumunun da Meclis`in de itibarına gölge düşürecektir.
Dikkat ettiyseniz asıl sorgulanmakta olan TBMM`nin "cumhurbaşkanı seçme iradesi ve kabiliyeti"dir. Cumhurbaşkanının kim olacağı bu noktada ikinci derecede önem taşımaktadır. Yargıya başvurulmayı gerektirmeyen bir katılıma ulaşılmasında partinize ve milletvekillerine düşen sorumluluğun yerine getirilmesinde bir sıkıntı yaşanmayacağına inanıyorum.
Ülkemizin ve TBMM`nin, bu "demokratik olgunluk" sınavını partinizin de katkısıyla atlatacağına inancım sonsuz. Unumayın; yalnız bütün dünyanın değil kendi seçmeninizin (yanim bizim) de gözü sizin üzerinizde!..
BURAK ERTAŞTAN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

teyzelerim

uzay merakım

dayımı kaybettik